Dans og folkemusik på Vestre Skole starter onsdag 4.september.

Vi starter igen på Vestre Skole den 4. september 2013 kl. 19.00. Alle nye spillefolk og dansere er velkomne.
”Liv i lauget” har bedt Lone Bang om at fortælle om Folkemusiklauget Fynboernes øveaftner i et mailinterview. Lone har danset i lauget siden 2004 og er medlem af bestyrelsen. Hun har været med til at sammensætte forårets øveaftner. Lone fortæller:

Vi danser fra kl 19-21.50 hver onsdag hele året fra september til maj. Vi holder til på Vestre skole, Roersvej 10, Odense C , opgang 2.2.sal . Her har vi to gode lokaler og eget skab med sangbøger, kaffe, sodavand, øl, CD´er, instruktionsbøger og andet, man kan have glæde af som medlem. Den sidste onsdag i hver måned er der bal kl. 19 på Kulturmaskinen, Farvergården 7 (lige bag Musikbiblioteket, ved Brandts). Ballet er gratis og alle er velkomne. Mellem 18.30 og 19 er der WALK IN POLKA i Kulturmaskinens dansesal, hvor nye dansere kan lære grundtrinnene.I juli måned spiller og danser Folkemusiklauget Fynboerne i Munke Mose(mellem Ny Vestergade og Munke Mose Allé) mandage mellem 19-21. Alle er velkomne og det er gratis at deltage. Måske bliver der også dans i Munke Mose eller i Eventyrhaven i august i år.

En typisk øveaften starter med en halv times opvarmning med ”ryste sammen danse”. Derefter følger 1 1/2 time med forskelligt. Det kan bestå af undervisning og øvning af helt nye danse og trin. Poul Strunk står for det meste, og indimellem underviser Tage Aabech og Lone Bang.Alle som har lyst til at delagtiggøre andre i nye eller gamle danse mødes med glæde. Hvis vi kan få folk udefra til at komme og undervise en aften bliver vi også glade. Der kan være ønsker fra danserne om at tage sjældent dansede danse frem igen, pardanse, kvadrilller, rækkedanse, eller bare gode kendte danse. Musikerne er meget lydhøre overfor dansernes ønsker og har et kæmpe repertoire at tage af.Kl 21 drikker vi kaffe og synger.Den sidste halve time er som oftest “Pouls special” med flere kredsdanse.Onsdagen før ballet på Kulturmaskinen snakker dansere og spillefolk sammen om ønsker til ballet. Vi har som dansere masser af muligheder for at påvirke repertoiret ved at møde op til vore almindelige danseaftener.Vi er ca 2 kvadriller, 16 dansere, til vore øveaftener, . Få kommer som par, de fleste som enlige dansere.

Jeg valgte selv Fynboerne, da jeg begyndte at danse, på grund af den store åbenhed overfor enlige dansere som jeg ikke fandt ved henvendelse til andre foreninger. Jeg havde aldrig danset folkedans tidligere, så selvfølgelig var der meget at lære – og det har jeg da stadigvæk. Men stemningen var så god og grinet så godt, at det bestemt ikke var svært for mig at holde ved. Der bliver taget hensyn, og der er heldigvis masser af gode trinkurser at tage på. Nu hvor jeg er blevet mere øvet, har jeg lyst til at dele sjove og måske lidt sværere variationer med de andre dansere. Jeg synes der er udfordringer for flere danse-sværheds-grader.Vi har Fyns dejligste spillemandsmusik at danse til, nemlig et orkester på 6-15 musikere. Flest når der er bal på Kulturmaskinen. Instrumenterne er i øjeblikket violin, harmonika, guitar, klaver, klarinet og blokfløjte. Ind imellem dukker der pludselig et andet instrument op. Det der for mig at høre gør en vældig forskel på Fynboerne og mange andre er at spillefolkene spiller uden noder. De har lært repertoiret så godt, at det sidder på rygmarven. Men selvfølgelig er der noder til nye musikere, så der er mulighed for at øve så man kan være med. F i Fynboerne kunne også stå for Frihed. Frihed til at komme alene, Frihed til at bestemme hvor ofte. Frihed i valg af påklædning o.s.v.

 

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s