Folkemusiklauget Fynboerne: Hvordan laver man et godt bal?

Poul Strunk fra Fynboerne skriver:

Kære Anne!

Du spørger om “Hvordan laver man et godt bal?” Det er jo  et meget stort og svært spørgsmål, men jeg kan  prøve at komme med mine tanker omkring det. Når Fynboerne spiller op til bal, i Kulturmaskinen eller andre steder så syntes jeg at det er vigtigt, at holde øje med hvad det er for dansere, der kommer den aften. Er der mange nye eller er der mange gamle? Er der kun mødt få  op eller er der mødt mange  op? Det har  stor betydning. Det gælder  også hvor mange og hvilke  musikere der er mødt op.

Når ballet starter begynder jeg altid med et par polkaer og derefter nogle lidt nemme kreds- og familiedanse, der , syntes jeg,  giver en god stemning og fællesskab. Så kan der senere på aftenen listes nogle nogle lidt sværere og mere egnsprægede danse ind. Samtidig holder  jeg hele tiden  øje med,  at der er mange,  der kommer ud at danse engang imellem. Afslutningen skal også helst være med nogle hyggelige fællesdanse. Programmet lægger vi efter danserne. Vi har næsten ikke noget skrevet ned på forhånd. Hilsen Poul Strunk.

Folkemusiklauget Fynboerne spiller til bal den sidste onsdag i hver måned på Kulturmaskinen i Odense. Gratis adgang, alle er velkomne. Lauget holder øveaftner for dansere og musikere på Vestre Skole de øvrige  onsdage. Læs mere om lauget og arrangementerne på http://www.fynboerne.dk/. Lauget er  med til at arrangere Højbystævnet.

—– Original meddelelse —–

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s